Ga naar de inhoud
Umicore goud kopen of verkopen Nederland
· Uncategorized ·

0 min lezen

Umicore goud kopen of verkopen

Umicore goud kopen of verkopen doe je bij Goudzaken. Wij zijn de besteboordeelde leverancier en inkoper van Umicore goudbaren en zilverbaren in Nederland. Je koopt eenvoudig en veilig puur goud van Umicore in coupures vanaf 1 gram tot en met 1 kilo. Deze goudplaatjes zijn 99,99% puur. Elke baar van goud komt met uniek nummer in certificaat.

 

Ook kun je bij Goudzaken Inkoop goud verkopen van Umicore. Bijvoorbeeld goudbaren Umicore van de bekende gewichten 50 en 100 gram. Zilverbaren van Umicore kun je ook online kopen en verkopen bij Goudzaken. Wij betalen direct na controle uit. Koop je juist aan? Als het goud of zilver van Umicore op voorraad is wordt binnen 2 werkdagen jouw bestelling geleverd.

Umicore goud kopen

In Nederland is Umicore, gevestigd in Amsterdam, de meest bekende producent van goud. Dit grote beursgenoteerde bedrijf was voorheen betrokken bij goudverwerking, maar tegenwoordig richt het zich uitsluitend op de handelsafdeling voor de verkoop van Umicore goud. Deze gerespecteerde goudproducent geniet vooral in Nederland bekendheid vanwege zijn historische rol. In het verleden opereerde Umicore Nederland onder de naam Schöne Edelmetaal.

 

Het goud dat afkomstig is van Umicore is vanwege zijn lange geschiedenis in Nederland en de accreditatie door de LBMA (London Bullion Market Association) een populaire keuze onder velen. Fysiek goud van Umicore is verkrijgbaar bij vrijwel elke gerenommeerde leverancier van goudbaren in Nederland. Over het algemeen kun je dit goud ook gemakkelijk weer verkopen.

Umicore goud verkopen Nederland

Omdat Umicore op de lijst van de London Bullion Market Association staat, ben je verzekerd van een eenvoudige verkoop van goud. Umicore goud is in Nederland het bekendste. Veruit de meest verhandelde goudbaren komen van Umicore. Dit grote internationale concern met de naam Umicore bestaat al honderden jaren. Umicore goudbaren met of zonder certificaat kun je bij Goudzaken Inkoop op ieder moment verkopen. Je krijgt nagenoeg de volledige actuele waarde van het goud als je Umicore baren verkoopt. Ook de kleinere goudstaven van diverse gewichten kopen wij van Umicore in.

Goudbaren van Umicore

Een Umicore goudbaar is onderscheidend en kent meerdere kenmerken waar het om bekend staat. Hier zijn enkele van deze eigenschappen die typerend zijn voor de Umicore goudbaar:

 • Het unieke baarnummer op het certificaat komt exact overeen met het nummer op de goudbaar.
 • De goudstaaf wordt stevig beschermd door een transparante omhulling in de verpakking.
 • Het certificaat staat garant voor de authenticiteit van de Umicore goudbaren en biedt een veilige beleggingsmogelijkheid.
 •  Umicore goudstaven zijn beschikbaar in formaten variërend van 1g tot 100g, verpakt in een aantrekkelijke behuizing met bijbehorend certificaat.
 • De verpakking is van hoogwaardige en robuuste kwaliteit, geschikt voor staven tot 1 ounce in bankkaartformaat, en voor staven van 50g en 100g in een iets groter vierkant formaat.
 • Zowel het goud als het zilver voor onze Umicore edelmetaalstaven worden geleverd door wereldwijd erkende LBMA-gecertificeerde producenten.
 • Het hologram dient als optisch veiligheidskenmerk dat een hoog niveau van bescherming biedt tegen vervalsing.
 • Deze goudstaven worden op een duurzame manier geproduceerd in de eigen recyclingfaciliteit van Umicore, die wereldwijd de grootste is op het gebied van het hergebruik van edele metalen afkomstig uit elektronisch schroot.

Waarom Umicore goud kopen of verkopen?

Naast zijn prominente aanwezigheid op de edelmetaalmarkt, geniet Umicore ook aanzienlijke bekendheid op de beurs. Veel beleggers hebben investeringen in Umicore-aandelen. Bovendien was Umicore in 2013 het meest duurzame beursgenoteerde bedrijf. Naast hun betrokkenheid bij de handel in fysiek goud en zilver zijn ze actief binnen een breed scala aan industrieën, waaronder de automotive sector en hernieuwbare energie.

 

Dankzij de wereldwijde bekendheid van Umicore zijn de gouden baren van dit merk gemakkelijk verhandelbaar. In Nederland geven de meeste beleggers de voorkeur aan de aankoop van Umicore goudbaren. Deze voorkeur komt voort uit het feit dat Umicore het Nederlandse bedrijf Schöne Edelmetaal in Amsterdam heeft overgenomen, waardoor de bekendheid in Nederland is versterkt.

Umicore baren goud

Aangezien het merendeel van de beleggers in Nederland hun goud aanschaft van deze producent, heeft dit voor ons een duidelijke voorkeur. In Nederland is een gouden tientje immers meer bekend dan in België of Frankrijk. Dit principe geldt ook voor goud. Vaak worden aankopen van goud gedaan bij lokale producenten, wat te maken heeft met de kostprijs en beschikbaarheid.

 

De meest gevraagde en gangbare formaten van Umicore goudbaren zijn:

 • 10 gram goudbaar
 • 20 gram goudbaar
 • 31.1 gram goudbaar
 • 50 gram goudbaar
 • 100 gram goudbaar

Deel dit artikel via