Ga naar de inhoud

Waar kan ik gouden tientjes verkopen?

Je kunt gouden tientjes verkopen bij sommige juweliers. Let op, zij bieden waarschijnlijk minder dan Goudzaken Inkoop. Ook kun je gouden tientjes verkopen via bekende handelsplatformen als Ebay en Marktplaats. De meest logische plek voor de verkoop van een gouden tientje is bij een edelmetaalhandelaar zoals Goudzaken. Hier krijg je doorgaans de beste prijs bij verkoop van een gouden tien gulden munt. Voor zover bekend biedt Goudzaken Inkoop de beste prijs van Nederland voor gouden tientjes.

Wat is mijn gouden tientje waard?

De meeste gouden tientjes zijn hun gewicht in goud waard. Heel soms zijn gouden tientjes meer waard dan enkel het gewicht in goud. Een gouden tientje weegt 6.72 gram en bevat 6.05 gram fijngoud. Dit fysiek gouden muntje bestaat dus voor 90% uit goud. Als de goudprijs op 50 euro per gram staat, is jouw gouden tientje 302,5 waard.

Verschillende gouden tientjes

Gouden tientjes zijn tussen 1818 en 1933 geproduceerd. Van deze gouden munten zijn in totaal 40.000.000 stuks in omloop. Diverse bekende gouden tientjes zijn die van Willem 1, Willem 2, Willem 3 en Koningin Wilhelmina. De gouden tientjes van Willem 2 zijn zeer schaars. Hiervan zijn er slechts 850 gemaakt. Gouden tientjes van Wilhelmina en Willem 3 kopen wij vaak in. Deze gouden tientjes zijn niet schaars, maar vertegenwoordigen een grote waarde in goud. Wil je een gouden tientje verkopen? Verkoop dan gemakkelijk aan Goudzaken Inkoop.

Dina

20/09/2022

star star star star star
Een dikke 10+ voor Goudzakeninkoop. Met enige voorkennis op onderzoek gegaan (als onwetende klant) o.a. bij…
Kitty van de Vijver

12/01/2023

star star star star star
Goede service. Betrouwbaar. Na mijn mail werd er direct telefonisch gereageerd. Heel fijn.
Thuur

07/09/2022

star star star star star
we hebben een snelle en goede afhandeling van onze zaak gehad