Ga naar de inhoud

De Gouden Philharmoniker verkopen

De Gouden Philharmoniker is een prachtige munt die geslagen is door de Austrian Mint en voor het eerst geïntroduceerd in het jaar 1989. Op de voorzijde van de munt zijn diverse muziekinstrumenten afgebeeld zoals de harp en de viool. Ook is de tekst Wiener Philharmoniker te lezen. Op de achterzijde vind je het grootste orgel ter wereld. Deze staat in de Gouden Hal in Vienna’s Musikverein. Tevens is op de achterkant ook “Republik Österreich” te lezen.

Austrian Mint: de gouden Philharmoniker

De smelterij waar De Gouden Philharmoniker munt geslagen word is de Austrian Mint. Dit is een Smelterij in Oostenrijk te Wenen. De Gouden Philharmoniker is voor het eerst geïntroduceerd in het jaar 1989 en sindsdien zijn er verschillende verbeteringen aan de munt toegevoegd. Om het 15-jarige bestaan van de munt te vieren zijn er 15 gouden Philharmoniker munten van 1.000 troy ounce geslagen. Deze munten hebben een gewicht van 31 kilo en zijn erg uniek. De Austrian Mint is onderdeel van de Austrian National Bank en er werken ongeveer 200 mensen. Per jaar worden 350 miljoen munten geproduceerd en de smelterij, dat onder andere de Gouden Philharmoniker maakt, heeft al meer dan 825 jaar ervaring in het smelten van goud- en zilver. Sinds 2008 maakt de Austrian Mint ook zilveren Philharmoniker munten en sinds 2016 zijn er ook platina munten te verkrijgen. De Gouden Philharmoniker munt is eenvoudig te verkopen bij Goudzaken Inkoop.

Nominale waarde Philharmoniker munt

Wist je dat de Gouden Philharmoniker munt ook dient als wettig betaalmiddel in Europa? Tot aan de invoering van de euro had de Gouden Philharmoniker een nominale waarde in Oostenrijkse schilling. Het Oostenrijkse munthuis hanteert sinds 2002 een nominale waarde in euro’s. De Gouden Philharmoniker 1 troy ounce heeft als nominale waarde €100. Voor de munten van 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce is die waarde €50, €25 en €10.

De Gouden Philharmoniker verkopen

Wil jij de Gouden Philharmoniker munt verkopen? De Gouden Philharmoniker is, net als andere gouden munten, een bekende munt onder beleggers in goud en zilver. In 1992, 1995 en 1996 was de gouden Philharmonikers zelfs de best verkopende gouden beleggingsmunt ter wereld. Bij Goudzaken Inkoop verkoop je de Gouden Philharmoniker munt dan ook eenvoudig. Voeg de munt toe aan jouw verkooporder en zet de prijs vast. Wij bieden 100% van de huidige goudprijs voor de Gouden Philharmoniker. 

Dina

20/09/2022

star star star star star
Een dikke 10+ voor Goudzakeninkoop. Met enige voorkennis op onderzoek gegaan (als onwetende klant) o.a. bij…
Kitty van de Vijver

12/01/2023

star star star star star
Goede service. Betrouwbaar. Na mijn mail werd er direct telefonisch gereageerd. Heel fijn.
Thuur

07/09/2022

star star star star star
we hebben een snelle en goede afhandeling van onze zaak gehad