Ga naar de inhoud

Verkoop van gouden Krugerrand

Gouden Krugerrand munt verkopen? Sinds de introductie van de munt in 1967 is het ontwerp van de Gouden Krugerrand munt nagenoeg niet veranderd. Op de voorzijde staat Paul Kruger, de president van Zuid-Afrika (1883 – 1900), afgebeeld met de tekst ‘Suid-Afrika – South Africa’. Op de achterzijde van de munt is de springbok te zien in combinatie met het jaartal waarin de munt geslagen is en de tekst ‘Fyngoud 1 oz Fine Goud’.

 

De afgebeelde springbok is het nationale symbool van Zuid-Afrika. De naam ‘Krugerrand’ komt voort uit twee delen. ‘Kruger’ komt voort uit Paul Kruger en ‘Rand’ is de naam van de Zuid-Afrikaanse valuta. Tevens is ‘Rand’ ook de afkorting voor de Witwatersrand, een goudrijk gebied in de voormalige Transvaal provincie. Het grootste deel van het goud dat word gebruikt voor de gouden Krugerrand munten komt uit het Witwatersrand gebied.

South African Mint

De Gouden Krugerrand munt is afkomstig uit Zuid Afrika en is geslagen bij South African Mint. Het vlaggenschip van South African Mint is de Krugerrand. Dit komt omdat het de eerste gouden beleggingsmunt was. De Krugerrand heeft hierdoor een grote bekendheid onder beleggers die gouden munten kopen en verkopen. De Gouden Krugerrand is voor het eerst geproduceerd in 1967 en diende direct als een officieel betaalmiddel. Op het moment van produceren gold de goudstandaard in Zuid-Afrika waardoor het bezit van goudbaren verboden was.

 

De Gouden Krugerrand munt kon hierdoor handig gebruikt worden omdat deze munt wel vrij kon circuleren en dus gemakkelijk gekocht en verkocht kon worden. Doordat de Krugerrand munt een grote bekendheid heeft onder beleggers is de munt eenvoudig te verhandelen. De Gouden Krugerrand munt verkoop je dan ook gemakkelijk aan Goudzaken Inkoop. 

Gouden Krugerranden zeer geliefd

Gouden munten zoals de Gouden Krugerrand munt kopen wij graag in. Indien de munt aan alle vereisten voldoet bieden wij 100% van de actuele goudprijs. Naast de Gouden Krugerrand munt kopen wij ook andere gouden munten in zoals de gouden Maple Leaf 1 oz, het Gouden tientje en de Gouden Britannia munt.

 

De Gouden Krugerrand munt is een mooie munt om te zien. De munt is eenvoudig te verkopen bij Goudzaken mits de Gouden Krugerrand aan alle voorwaarden voldoet. Nadat wij de munt hebben gecontroleerd op echtheid kun je de gouden Krugerranden eenvoudig verkopen bij Goudzaken Inkoop.

Dina

20/09/2022

star star star star star
Een dikke 10+ voor Goudzakeninkoop. Met enige voorkennis op onderzoek gegaan (als onwetende klant) o.a. bij…
Kitty van de Vijver

12/01/2023

star star star star star
Goede service. Betrouwbaar. Na mijn mail werd er direct telefonisch gereageerd. Heel fijn.
Thuur

07/09/2022

star star star star star
we hebben een snelle en goede afhandeling van onze zaak gehad